<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Opskrifter fra hjertesunde kokkerier den 30. november

Skrevet tirsdag d. 20. december 2016

Røget laks med peberrod, æbler, pumpernickel og dild

6 personer

 

Ingredienser:

¤ 480 gr røget laks

¤ 100 gr Pumpernickel

Pynt

¤ Hjulekrone

¤ Dild

Dildolie

¤ 1 dl olie

¤ 100 gr dild

Peberod/æble creme

¤ 6 granny smith æbler

¤ 20 gr smør

¤ Peberrod efter smag

¤ 1 dl vand

¤ salt

Peberrods sne

¤ ½ dl olie

¤ 2 dl malto

¤ peberrod efter smag

Fremgangsmåde:

  1. skær laksen så hver får 2 pæne skiver
  2. pumpernickel smuldres i hånden og bages sprødt i ovnen ved 160 grader i ca. 10-15 minuter

Dildolie

  1. Dild blendes med olien i ca. 8 minutter for at trække smag og farve ud.
  2. Sigt olien igennem en fin sigte så der kun er den grønne olie tilbage

Peberrod/æble creme

  1. Æblerne skrælles og kvartes, kernehus fjernes.
  2. Æblerne koges møre i vand og smør tilsat lidt salt.
  3. Æblerne pureres blank med en stavblender og smages til med peberrod

Peberrods sne

  1. Olien blendes med peberrod efter smag og sigtes
  2. olien røres med malto indtil sne ligende konsistens

Andebryst med appelsin, rødbede, kastanjer og sauce med varme krydderier

6 personer

Ingredienser:

¤ 3 stk andebryst

¤ 2 stk appelsiner

Rødbeder

¤ 600 gr rødbeder

¤ ½ dl sukker

¤ ½ dl sherry eddike

¤ timian

Kastanjer

¤ 400 gr Kastanjer

¤ 1 skalotteløg

¤ ¼ fennikel

¤ 2 dl hønsefond

¤ 1 fed hvidløg

¤ timian

¤ ½ citron

Sauce med varme krydderier

60 gr honning

½ dl æble eddike

½ dl balsamico

½ dl soya

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 skive appelsin

15 gr ingefær

4 knust peberkorn

1 stjerneanis

1 kardemomme kapsel

1 nellike

1 tsk karry

1 tsk paprika

½ stang kanel

½ liter hønsefond

½ liter oksefond

 

Fremgangsmåde:

  1. Rids skindet på andebrystet i små tern
  2. Steg andebryst på skindsiden på en tør pande indtil skindet er sprødt og så gi det 1 minut på den anden side. Steges færdig i ovnen ved 180 grader i 8 minutter.
  3. Appelsinerne fileteres ud i både

Rødbeder

  1. Rødbederne koges så skindet slipper rødbederne
  2. Rødbederne skæres ud i passende mundstykker
  3. Sukker karamelliseres på en pande og tilsættes sherryeddike og timian
  4. Rødbederne vendes i sherrylagen og smages til med salt, lunes op ved servering

Kastanjer

  1. Skalotteløg, fennikel og hvidløg hakkes fint og sauteres let i lidt olie
  2. kastanjer kommes i sammen med hønsefond, timian, skal og saft af en ½ citron
  3. Det hele simres indtil kastanjerne er let møre, de må stadig gerne ha bid
  4. smages til med salt og peber

Sauce med varme krydderier

  1. Det hele kommes i en gryde og reduceres til det halve og sigtes.

Jule konfekt med dadler, abrikos, figner, chokolade og nødder

6 personer

 

Kugler med dadler og mandler ca. 18 stk

¤ 100 gr dadler

¤ 20 mandler

¤ 2 spsk kakao

¤ 2 dl kokosmel

Fremgangsmåde:

  1. kør dadler og mandler på en minihakker, juster konsistensen med lidt vand hvis den ikke klister nok
  2. rør kakao og derefter kokosmel til massen har en konsistens, så den kan trilles til kugler
  3. rul kuglerne i lidt kokosmel som finish

 

Kugler med dadler og figner

¤ 1½ dl valnøddekerner

¤ 1½ dl figner

¤ 1½ dl dadler

¤ 2 spsk olie

¤ 1 dl kakao

¤ lidt appelsin saft og skal

¤ 100 gr mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. det hele blendes sammen i en food processor eller minihakker
  2. rul kuglerne i den størrelse man ønsker
  3. smelt chokoladen over vandbad
  4. overtræk kuglerne i det smeltede mørk chokolade

 

Konfekt med Abrikoser og marcipan

 

¤ 10 stk abrikoser

¤ 125 gr marcipan

¤ 100 gr hvid chokolade

¤ sort sesam

Fremgangsmåde:

  1. skær abrikoserne i små tern og ælt det sammen med marcipanen
  2. Tril små kugler massen
  3. smelt chokoladen over vandbad
  4. overtræk kuglerne med chokoladen og pynt med sort sesam