<>Facebook logoIkon-TelefonSlice 1HF Logorip_downSlice 1Slice 1

Opskrifter fra Hjertesunde kokkerier den 15 februar

Skrevet fredag d. 24. februar 2017

Her er opskrifterne fra den 15. februar, god fornøjelse

Butternut suppe med rejer og estragon 6 personer

 

1 butternut

½ stang vanilje

1 skalotteløg

3 fed hvidløg

1 dl appelsin juice

7 dl kyllingefond

Knivspids safran

Knivspids espelette

Salt

Olivenolie

Rejer

estragon

 

  1. Halver butternut og fri dem for kerner, pensle med oliven olie og drys med salt. Halver vanilje stængerne og gnid dem ind i den skåret side på butternut. Bag butternut med den skåret side nedad i ca. 50 minutter ved 180 grader. Når butternut er møre tages skrællen af og resten overføreres til blenderen
  2. Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter af i olie ved svag varme indtil mørt, overfør til blender.
  3. Tilsæt appelsinjuice, lun kyllingefond, safran og espelette og blend det hele indtil blankt og cremet.
  4. Smag til med salt.
  5. Rejer steges i lidt olie, evt. lidt hvidløg og krydres med salt og peber og vendes med friskhakket estragon.
  6. Suppen anrettes i en dyb tallerken og pyntes af med rejerne og friske estragon

 

IMG_0503

 

 

 

 

 

 

Stegt rødfisk a la sauce vierge 6 personer

 

1200 gr rødfisk filet

12 kapersbær

1 dl sorte oliven

3 bøftomater

6 små rødløg

600 gr kartofler

3 dl god olivenolie

1 fed hvidløg

Saft af 1 citron

Persille

Basilikum

 

  1. Fjern skæl fra rødfisken hvis fiskehandleren ikke allerede har gjort det, fjerne eventuelle ben og læg et par snit i skindet, drys lidt salt på og sæt på køl indtil den skal steges
  2. kartofler koges og pilles, skæres i mindre stykker
  3. bøftomater gives et lille snit i toppen og blancheres i kogende vand i ca. 20 – 30 sekunder indtil skindet begynder at slippe tomaten, overføre med det samme til iskoldt vand. Tomaterne befries for skind og kerner og skæres i 1cm tykke strimler
  4. rødløg pilles og kvartes i både
  5. persille og basilikum hakkes
  6. Halveret kapersbær, oliven, tomat, rødløg, kartofler, finthakket hvidløg og oliven olie kommes i en gryde og det hele lunes op, smages til med salt og citronsaft. Friskhakket persille og basilikum vendes i til sidst. Dette kaldes en Sauce Vierge
  7. Rødfisk steges med skindsiden nedad i lidt oliven olie på en varm pande, indtil skindet er sprødt og fisken er næsten færdig, vendes og serveres med det samme
  8. Fisken anrettes på en tallerken med den sprøde skindside opad og sauce vierge. Pynt evt med frisk basilikum og persille. Hvis man ønsker at pifte retten lidt op kan man tilføje lidt frisk chili

 

IMG_0504

 

 

 

 

Ovnbagte blommer i marsala med vanilje skyr og marcipan 6 personer

 

12 blommer

½ stang vanilje

1 dl marsala

6 dl vanilje skyr

300 gr marcipan

½ dl honning

 

  1. Halver blommerne, fri dem for sten og læg dem i et ildfast fad
  2. halver vaniljen og skrab kernerne ud, bland med marsala og hæld over blommerne
  3. fordel honning over blommerne
  4. riv marcipanen hen over blommerne og sæt det i ovnen ved 200gr. I ca. 10-12 minutter
  5. server de ovnbagte blommer med vanilje skyr